הושבעה הכהונה ה – 15 במועצת העיר אילת

חדשות
27.03.2024

הושבעה הכהונה ה – 15 במועצת העיר אילת

בשנת ה – 75 לשחרור העיר אילת, הושבעה הכהונה ה – 15 של מועצת העיר, בישיבת מועצה חגיגית, שהתקיימה הערב (ד׳) במתנ״ס יעלים. ראשון נשבע לשמור אמונים למדינת ישראל ולמלא באמונה את השליחות במועצה הוא ראש העירייה הנבחר – אלי לנקרי. אחריו נשבעו 6 חברי מועצת עיר ותיקים שנבחרו גם השנה: עו"ד סימה נמיר, יהודה מורדי, יניב חנו, סטס דינקין, ד"ר אולג צ'רנומוריץ ומתן בארי. אחריהם נשבעו אמונים, חברי מועצת העיר החדשים: בטי סימלמיץ, אלי דהן, דותן ממן, רייך איטל, ד"ר סוזי שרם כהן, גבריאל קדוש, שמואל פילוס, אורי שיש, וסמי שלמה אוחנה.

במסגרת הישיבה העניק ראש העירייה אגרת ברכה לכל חברי המועצה, ברך אותם על בחירתם כחברי מועצה ואיחל להם ברכת עשייה ברוכה והצלחה מרובה. חברי המועצה החדשים הם:

בטי סימלמיץ, נשואה לחיים ואימא לעדן, תושבת אילת 18 שנים, בעלת תואר ראשון בחינוך ובלשנות אנגלית ותואר שני בתכנון ופיתוח מערכות למידה. ניהלה את בית ספר יסודי "אלמוג" ונמצאת בחל"ת ממשרד החינוך. היתה חברה ונשיאה לשעבר בארגון "רוטרי" וכיהנה 4 שנים כיו"ר סניף ויצו אילת. בטי מאמינה בפוטנציאל של העיר ובחוזקה של הקהילה ואמרה שערכי השוויון והצדק החברתי יבואו לידי ביטוי בעבודתה ובכל תחומי אחריותה.

ד"ר סוזי שרם כהן בת 53, נשואה ואימא לשניים, תושבת אילת 35 שנים, מורה בבית ספר התיכון ע"ש "בגין", מרצה באוניברסיטת בן גוריון, ד"ר לכלכלה התנהגותית בנושא אושר ו wellbeing. לאחרונה הקימה פרויקט מתן סיוע לשורדי נובה תושבי אילת והוריהם. מאמינה בחיזוק הקשר בין התושבים לעירייה וכך לחזק את העיר אילת ואת איכות חיי התושבים בה.

איטל רייך בת 58 תושבת אילת מגיל שנה, נשואה לאריאל, אימא לשניים וסבתא לארבע. עובדת בחברת פרסום ושילוט, מדריכת פילטיס. התנדבה משך 15 שנים בסיירת הורים וכחברה בוועדי הורים. איטל מאמינה בשיתוף פעולה ושיח מכבד והוסיפה שרק יחד נוכל להגיע לתוצאות טובות למען ההווה והעתיד של העיר שלנו.

אלי דהן, נשוי לאילנה, אב לשלושה וסב לחמישה, תושב אילת מזה 44 שנים, יו"ר גמלאי צה"ל וגמלאי ההסתדרות, כיהן כחבר מועצת העיר אילת בשנת 2021 למשך שנתיים, בעל תואר ראשון במינהל עסקים. אלי מתכוון לפעול בתחום הספורט בפרט ולמען קידום העיר בכלל.

דותן ממן בן 40 נשוי לאורטל ואב לשלושה, יליד אילת, בן לוותיקי העיר ומנהל את עסקי המשפחה, ביניהם חוף, בית מלון ועסקים בתחום הבניה והמסחר. פעיל בעמותות לחלוקת מזון. דותן מאמין במתן כבוד, בנתינה, חינוך לערכים, ערבות הדדית למידה ושיתוף.

סמי שלמה אוחנה, בן 58 נולד וגדל באילת, נשוי לתמר, אב לארבעה וסב לשלושה, בעל תואר ראשון בחינוך ותואר שני במינהל עסקים, עבד 35 שנים במערך הכבאות, כיום מתנהל כעצמאי בתחום הבטיחות, החקירות והחירום. לדברי סמי הוא מרגיש שזה הזמן הנכון לתרום מניסיונו ומהידע שלו לעיר, להחזיר אותה למפת המדינה מבחינת תיירות, עסקים ותושבים.

אורי שיש נשוי למגי, אב לשניים ולילד אומנה. תושב העיר מזה 60 שנה, בן לוותיקי העיר. עצמאי, נהג מונית. כיהן כבר כחבר מועצת העיר אילת בין השנים 2003-2008.

גבריאל קדוש נשוי לשנטל ואב לשניים, תושב אילת 50 שנים, מורה דרך ובוגר הפקולטה לתיירות. כיהן כחבר מועצת העיר אילת וגם כראש עיריית אילת בין השנים 1993-2003.

שמואל פילוס, בן 60, נשוי למרים, אב לשישה וסב ל 13 נכדים, יליד אילת, כיהן גם הוא כחבר מועצת העיר בין השנים 1993-2000 ובחלק מהזמן גם כסגן ראש העיר ושוב כחבר מועצה בין השנים 2008-2013.

במסגרת הישיבה אושרו פה אחד, מינויי סגנים וממלא מקום ראש העירייה, לפי סעיף 14 לחוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש הרשות וסגניו וכהונתם) התשל"ה 1975 והואצלו סמכויות סמכויות בהתאם לסעיף 17 לחוק:

חברת המועצה, בטי רבקה סימלמיץ, מונתה כסגנית ומ"מ ראש העירייה בשכר, עם האצלת תפקידים וסמכויות בתחומי שח"ק: חינוך, קהילה ורווחה.

חבר המועצה, יניב חנו מונה כסגן ראש העירייה בשכר, למשך המחצית הראשונה של תקופת כהונת המועצה (28 חודשים), עם האצלת תפקידים וסמכויות בתחום שירותים עירוניים.

חבר המועצה, יהודה מורדי, מונה כסגן ראש העירייה לא בשכר, עם האצלת תפקידים וסמכויות בתחום הקזינו.

חברת המועצה, עו"ד סימה נמיר, מונתה כמשנה לראש העירייה.

חבר המועצה סטס דינקין, מונה כמשנה לראש העירייה למשך המחצית הראשונה של תקופת כהונת המועצה (28 חודשים) וכסגן ראש העירייה בשכר, למשך המחצית השנייה של תקופת כהונת המועצה (בתום 28 חודשים של המחצית הראשונה) עם האצלת תפקידים וסמכויות בתחום שכונות ותיקות.

בנוסף הוענקו תעודות הערכה והוקרה לחברי המועצה היוצאים על עשייתם הציבורית למען העיר אילת ותושביה:

שלמה (מומו) ביטון שכיהן כחבר מועצה בין השנים 2013-2024, היה חבר בוועדות העירוניות במגוון תחומים וכיהן כחבר דירקטוריון בתאגיד התיירות העירוני.

דובי כהן כיהן כחבר מועצה בין השנים 2013-2024 היה חבר בוועדות העירוניות וכיהן כחבר דירקטוריון בחברה הכלכלית לאילת.

חן בן אפרים כיהן כחבר מועצה בין השנים 2013-2024, היה חבר בוועדות העירוניות בתחומי קהילה והנהלה וכיהן כיו"ר רשות רישוי עסקים.

שמוליק שלם כיהן כחבר מועצה בין השנים 2018-2024, היה חבר בוועדות העירוניות בתחומי קהילה וכיו"ר הוועדה לשמירה על איכות הסביבה.

סלומון (מומי) צרפתי כיהן כחבר מועצה בין השנים 2018-2024 והיה חבר בוועדות העירוניות.

יהודה פרץ כיהן כחבר מועצה בין השנים 2018-2024 והיה חבר בוועדות העירוניות.

ליאור לבקוביץ כיהן כחבר מועצה בין השנים 2021-2024 היה יו"ר ועדת רווחה וחבר בוועדות העירוניות בתחומי קהילה וכיהן כחבר דירקטוריון בתאגיד התיירות העירוני.

אייל יעיש כיהן כחבר מועצה בין השנים 2021-2024 היה חבר בוועדות העירוניות וכיהן כחבר דירקטוריון בחברה הכלכלית לאילת.

שחר כהן כיהן כחבר מועצת העיר וכיו"ר הוועדה העירונית לענייני דת בין השנים 2021-2024.

נתנאל הרוש כיהן כחבר מועצת העיר בין השנים 2023-2024.

את חברי המועצה הנכנסים והיוצאים ברכו ראש העירייה וגם רבני העיר, הרב משה הדאיה שליטא והרב יוסף הכט שליטא.

מצורפות תמונות. יוד צילומים.