לראשונה אליפות העולם בגיימינג בישראל

חדשות
15.11.2021

300 אלופי גיימינג מ – 85 מדינות נחתו השבוע באילת וישתתפו באליפות העולם בגיימינג, שתיערך לראשונה באילת (16-20.11.21) בהובלה של מכבי תנועה עולמית בשיתוף עיריית אילת ומשרד התיירות. אירוע הפתיחה יתקיים ביום שלישי (16.11) בשעה 10:00 בקניון האייסמול, שם תיערך התחרות. המשחקים עצמם יתקיימו במתחם הקרח, שהפך לזירת התחרות וניתן יהיה לצפות בהם מכל רחבי האייסמול, מידי יום בין השעות 10:00-18:00. טקס הענקת המדליות יתקיים ביום שישי (19.11) בשעה 14:00.

זו הפעם הראשונה שישראל מארחת את אליפות העולם המתקיימת זו השנה ה – 13, הראשונה התקיימה בשנת 2008 בקוריאה הדרומית. באליפות העולם האחרונה בגיימינג שהתקיימה בשנת 2020 צפו בתחרות כ-1.5 מיליון צופים בעולם. ראש העירייה – אלי לנקרי, שיברך באירוע הפתיחה ציין בהתרגשות, כי העיר אילת שמחה לשוב ולארח אירועים בינלאומיים כל שכן אירוע בסדר גודל שכזה, במסגרתו תזכה אילת לחשיפה עצומה בזכות מאות מיליוני הצופים שייחשפו ליופייה. "אנו מברכים על הבחירה באילת שללא ספק מחזקת את מעמדה בעיר תיירות וספורט בינלאומית" אמר ראש העירייה.

את ישראל תייצג באליפות העולם נבחרת Overwolf" ישראל" בגיימינג מטעם העמותה לגיימינג המנהלת את הנבחרת הלאומית. 300 המשתתפים באליפות העולם נבחרו מתוך למעלה מ-10,000 שחקנים שהתמודדו בחודשים האחרונים בתחרויות מוקדמות בכל המדינות. באליפות העולם בגיימינג בישראל ישתתפו כאמור כ-300 אלופי גיימינג מ-85 מדינות. המשחקים באליפות העולם יתבצעו בכותרי הגיימינג: DOTA 2 קבוצתי, COUNTER STRIKE קבוצתי, TEKKEN 7 יחידים, eFootball 2022 יחידים, AUDITION יחידים, התחרויות יתבצעו בשני מסלולים: קבוצות ובודדים.

עידו ברוש יו"ר העמותה לגיימינג תחרותי בישראל: "לראשונה בהיסטוריה, הצלחנו להביא אירוע משמעותי וייחודי מסוגו בעולם הגיימינג לישראל. על אף אתגרי הקורונה והלוגיסטיקה הכרוכה בלהביא נציגים מ-85 מדינות, שיתוף הפעולה הייחודי שנרקם בין העמותה לגיימינג תחרותי, מכבי תנועה עולמית, עיריית אילת ומשרד התיירות, הצליח לייצר את התשתית הנדרשת לאירוח האירוע במתכונת יוקרתית ואני רוצה לאחל לכלל המשתתפים הנאה רבה מהמשחקים ומהאירוע הישראלי".

רואי הסינג, סמנכ"ל "מכבי תנועה עולמית": "לצד העיסוק בספורט וחינוך "מכבי תנועה עולמית" קיבלה החלטה להיכנס גם לעולמות הטכנולוגיים. במסגרת אירועי שנת המכביה זכינו ביחד עם עיריית אילת, העמותה לגיימינג תחרותי בישראל ומשרד התיירות לאירוח אליפות העולם בגיימינג. אנו שמחים להגעתם של מאות המשתתפים שינחתו בישראל ומאות המיליונים שיצפו אונליין באליפות העולם שתתקיים לראשונה בישראל".