מעבר לאזור תוכן
חדשות עדכונים:

ביום ראשון 14.4.2024 ייצאו מצילי הים להשתלמות שנתית. אי לכך, סוכות ההצלה לא תהיינה מאוישות ולא יינתנו שירותי הצלה בחופים המוכרזים. המצילים ישובו לעבודה סדירה ביום שני 15.4.2024

חופי הרחצה המוכרזים פתוחים במתכונת קיץ: בכל ימות השבוע כולל שבתות וערבי חג: 9:00-17:00

אילת | Eilat - לחיות נכון
אילת | Eilat - לחיות נכון

טרו סטורי

טרו סטורי – פסטיבל אלימות ברשת

תיאטרון אלעד מציג את פסטיבל "טרו סטורי":
למשך חמישה ימים יהפוך הטרמינל הישן של אילת לבמה אינטראקטיבית חדשנית ויארח הפקות שיציגו מופעים למבוגרים ובני נוער במטרה להעלות את נושא האלימות ברשת על סדר היום הציבורי.

במסגרת הפסטיבל יוצגו מופעי בכורה של שלל הפקות מקור, הצגה אורחת ומופע אימפרוביזציה המזמין את הקהל לספר סיפורים אישיים על פגיעות והטרדות בעולם הדיגיטלי. במקביל יתקיימו מגוון אירועים העוסקים בנושא הדומיננטי והנפיץ ביותר בחיים של כולנו.

24-28 בנובמבר,  הטרמינל הישן באילת  

פסטיבל "טרו סטורי", פסטיבל אלימות ברשת בהפקתו ובניהולו האומנותי של תיאטרון אלעד-אילת -אילות, ביוזמת סגן  שרת החינוך, ח"כ מאיר יצחק הלוי יתקיים בין ה-24-28 בנובמבר בטרמינל הישן באילת במטרה להעלות את נושא האלימות ברשת על סדר היום הציבורי במדינת ישראל.

במסגרת הפסטיבל יעלה לראשונה בישראל נושא האלימות ברשת על הבמה, במשך חמישה ימים יעלו בטרמינל הפקות מקור חדשות של היוצרים המובילים בישראל, שיעלו מופעים למבוגרים ובני נוער שנוגעות באחד הנושאים הנפיצים ביותר בחיים של כולנו.

אינסטגרם,  וואטסאפ, טיקטוק,  פייסבוק, סנאפצ'ט… העולם הדיגיטלי, הפך להיות המרחב בו אנו נמצאים שעות רבות מהיום שלנו. מציאות הקורונה, הבידודים, הסגרים והריחוק החברתי הפכו אותו לדומיננטי יותר מתמיד ויש לכך תוצאות מרחיקות לכת. נכון להיום, כל ילד שלישי בישראל נחשף לאיום או לאלימות ברשת וכל ילד חמישי נחשף להטרדה מינית. אחד מכל 5 בני נוער הכירו בשנה האחרונה ילד שרצה להתאבד בעקבות פגיעה קשה שחווה ברשת, כגון חרם, ביוש, השפלה או פגיעה מינית. אז עד כמה באמת היד שלנו קלה על המקלדת? באיזו קלות אנחנו מרשים לעצמנו לערוך משפטי שדה ו"שיימינג" ציבורי? היכן המציאות שלנו מתחילה והעולם הווירטואלי נגמר, והאם בכלל יש הבדל בין השניים?

זוהי השנה השנייה בה מקיים תיאטרון אלעד באילת-אילות את פסטיבל ריזדזרט. פסטיבל רזידנסי (שהות אמן), במסגרתו יוצרים מובילים עוברים דרומה לתקופה של כחודשיים, במהלכם יוצרים הפקות חדשות העולות במסגרת פסטיבל סייט ספציפיק איזורי. הפסטיבל הינו חלק מתכנית עבודה כוללת להפוך את הקצה הדרומי למרכז יצירה חדשני ופורץ דרך.

"תופעת הבריונות במרחב המקוון שוברת שיאי אלימות. מציאות עגומה זו, בה צעירים ומבוגרים מנצלים את הטכנולוגיה לרעה כדי להשמיץ ולהטריד, איננה גזירת גורל והיא יכולה וחייבת להשתנות" אומר ראש עיריית אילת – אלי לנקרי ומוסיף: "לצד פעולות משמעותיות למיגור התופעה בתחומי החינוך והאכיפה, אנו מגייסים למשימה גם את עולם התרבות ומעבירים את הנושא הקשה והמאתגר לקדמת הבמה. תודה לתיאטרון "אלעד" שנרתם למשימה החשובה ופתח במה אינטראקטיבית ומרחב אומנותי נגד בריונות ברשת. האחריות להתמודדות עם אלימות מקוונת מוטלת על כל אחת ואחד מאתנו ונמצאת בידיים (ובאצבעות) של כולנו.

בין הפקות הפסטיבל:  

"אנפרנד" – בבימויה של דפנה זילברג, כמה חברים יש לכם במציאות וכמה ברשתות החברתיות? אנפרנד היא הצגת תיאטרון דוקומנטרי שכל הטקסט שלה לקוח אך ורק מפוסטים בפייסבוק ותגובות אליהם. הצגה על בדידות, על כמיהה לקשר, לשייכות לפיד שאין לו התחלה ואין לו סוף.  ביצירתה, חוקרת דפנה את הפער בין חופש הביטוי שלנו ברשת לבין המפגש האנושי, בין הקהילתיות הווירטואלית לבדידות הגוברת במציאות.

״במוקד״ – מופע של ד"ר ליאור זלמנסון ומיה מגנט – חוויה תיאטרלית אימרסיבית בהשתתפות הקהל, במהלכה הצופים מוזמנים להיות עובדים זמניים ב"מוקד" ו"לטפל" במקרי שיימינג ברשת. במופע זה אין במה ושחקנים והקהל לא רק צופה, אלא לוקח חלק פעיל בעלילה. שדה התעופה הישן של אילת יהפוך למוקד תמיכה המטפל לכאורה בתלונות שיימינג מהאינטרנט, והצופים יוזמנו להתמיין לשורותיו. במופע יוקצו לכל צופה מחשב ועמדה טלפונית, הצופים יטפלו בדיווחים, ידברו עם נפגעי שיימינג ויצטרכו להחליט איך להתמודד עם כל מקרה. במהלך המופע ייחשפו הסוגיות האתיות והרגשיות המלוות את ההתקפות האישיות ברשתות החברתיות והקו בין מציאות ובדיה ילך ויתערער.

"נראתה לאחרונה"בבימויה של מור פרנק – הצגת נוער אורחת העוסקת בשאלת האחריות על פעולות בריונות ברשת. סרטון שתפס תאוצה, הופץ בקבוצות ווטסאפ והוביל את קורבן הבריונות ברשת לנסיון התאבדות. העניינים הופכים להיות טעונים ובשיא העימות בין שלוש החברות שאחראיות להפצתו עולה השאלה – מי הוא האשם בבריונות ברשת? הצלם, המפיץ המגיב או המתבונן מן הצד.

הצגה אורחת של תיאטרון אורנה פורת לילדים ונוער

״בואו נדבר על זה״תיאטרון אלעד – מופע אימפרוביזציה הנוגע בחוויה האישית של הקהל ומזמין אותו לספר סיפורים אישיים על פגיעות והטרדות בעולם הדיגיטלי.

״איפה עובר הגבול?״ – רב שיח בנושא שיימינג ואלימות ברשת.

פאנל במסגרתו ננסה לברר מה ההבדל בין ביקורת, הבעת דעה לבין פגיעה אלימה, האם השתקת תגובות וחסימת אנשים פוגעת בפלורליזם או שהיא דווקא שומרת ומגינה. היכן עובר הגבול, והאם נוכל לייצר גבולות יותר ברורים במרחב שהוא כל כך אפור.

״המצב האנושי"תערוכה –  עבודה של השנתיים האחרונות לחייו של האמן הפוסט-מודרני, אורי רז. 14 ציורים, בממדים גדולים שמתארים הסתכלות מפוקחת על תהליכים חברתיים המתרחשים בעקבות שילוב טכנולוגיות מתקדמות בעולמם של בני האדם. בתערוכה מתריע האמן מפני הכיוון המסוכן שנראה כי החברה האנושית הולכת בו: עולם ממוחשב ומרושת הגורם להגברת הדיכוי, האלימות, הצביעות והאדישות האנושית. כל אלה מהווים מדרון חלקלק, נותנים לגיטימציה והתרגלות לשיח המתגמל אלימות, גורמים לניכור והקצנה בין אנשים. נגד כל אלה זעק  אורי בעבודה על הסדרה. תקופה קצרה אחרי שסיים את הציור האחרון הוא לא עמד יותר בחיי הסבל שחי, ושם להם קץ.

"הרשת הפכה להיות השתקפות של מצב התודעה של האדם המודרני", אומר שי פיטובסקי, המנהל האמנותי של התיאטרון. הכל בהישג יד, נגיש, מחובר כל הזמן מגורה עד הקצה. הרשתות החליפו את מה שהיה פעם כיכר העיר, אבל הכיכר הזו היא כיכר של מיליונים! הרשת היא כמן חומר רדיואקטיבי, אפשר להאיר איתה מקומות חשוכים ואפשר לייצר ממנה פצצות שהנזק שלהם יישאר לדורות. בעזרת שלוש הפקות נסינו לבדוק מה ההבדל בין ביקורת והבעת דעה לבין שיימנינג, מה הכוח של קבוצה, מה התפקיד שלי כאדם שמגיב, מה הכוח של המילים, ואצל מי נמצאת האחריות".

תיאטרון אלעד, הוא מן התיאטראות פורצי הדרך בנוף התרבות העכשווי בישראל. הוא נוסד לפני 9 שנים לזכרו של רס"ל אלעד דן שנפל במלחמת לבנון השניה. התיאטרון מורכב משחקנים ויוצרים יוצאי הבימה, החאן והקאמרי, שעזבו קריירות מצליחות במרכז הארץ ועברו עם משפחותיהם לאילת -אילות במטרה להפוך את הקצה הדרומי של ישראל  למרכז יצירה פורצת דרך. חבל ארץ המרוחק מהווה בעבורם קרקע פורייה לבחינת גבולות המדיום ולפיתוח שפות אומנותיות חדשות.

פסטיבל טרו סטורי

24-28 בנובמבר , בטרמינל הישן באילת

הפקה וניהול אמנותי: תיאטרון אלעד

הפסטיבל ביוזמת: עיריית אילת, המועצה האיזורית חבל אילות, מאיר יצחק הלוי  

 

 

לינק לפרטים ורכישת כרטיסים https://www.elad-theater.co.il/truestory

אולי יעניין אותך גם