אילת חוגגת 75 שנים לשחרורה

חדשות
06.03.2024

העיר אילת, שערה הדרומי של מדינת ישראל, מציינת השנה 75 שנים לשחרורה. העיר שנבנתה לחופי הים האדום וטיפסה אל הרי הגרניט הפכה לעיר תיירות וספורט בינלאומית. עם תנופת בניה אדירה, נמל ימי בדרומה ונמל תעופה בינלאומי בצפונה, משאבי טבע אדירים, חווית חופש ונופש ממנה נהנים כ – 3 מיליון נופשים בשנה, מוסדות אקדמיים, חינוך פורץ דרך, ואיכות חיים ממנה נהנים 70 אלף תושבים. גם השנה יצוין יום שחרור אילת במגוון אירועים (ראו פרט בהמשך).

בט' באדר 1949 שוחררה אילת במבצע "עובדה", שהיה אחרון המבצעים של צה"ל במלחמת יום העצמאות. ביום זה הונף דגל הדיו המאולתר על ידי חיילי חטיבת הנגב, ברחבת אום רשרש. עשור לאחר מכן, בשנת 1959 אילת הוגדרה כעיר ואם בישראל. בשנות ה – 70, כבר הפכה העיר הדרומית למוקד תיירותי בינלאומי עם טיסות שכר ראשונות. בשנות ה – 80, אילת הופכת לשערה הדרומי של מדינת ישראל עם החזרת סיני וטאבה למצרים. בשנות ה – 90, אילת ממשיכה להתפתח ושוכנת בין גבולות שלום. בשנות ה – 2000, אילת מכפילה את היקף האוכלוסייה, מפתחת את תחום האנרגיה המתחדשת והופכת לעיר ספורט בינלאומית. בעת הזו אילת חווה תנופת פיתוח ובניה אדירה עם בניית שכונות חדשות למרגלות ההרים ולנופו של המפרץ, בניית מלונות חדשים, כבישים, פארקים וגני משחקים, פיתוח רצועת החוף, התחדשות עירונית, פיתוח הקיימות והאנרגיה המתחדשת לצד מחקר ופיתוח ועוד.

ראש העירייה – אלי לנקרי, שעלה בגיל 8 עם משפחתו היישר לאילת, בה גדל ובה הקים וגידל את משפחתו אמר: "עם ציון 75 שנים לשחרורה של עירנו, אנו זוכים להביט בסיפוק ובגאווה על מה שחוללנו כאן יחד. על תכניות שמימשנו, על חלומות שהגשמנו ועל החזון הגדול שהופך למציאות של כולנו. לאחר 75 שנים, אילת היא עיר יפיפייה, נקייה ומטופחת, עם מערכת חינוך מפוארת, המצטיינת בהישגים, תשתיות וערכים. אילת היא גם עיר ירוקה וחכמה החווה תנופה אדירה בפיתוח תשתיות, סלילת כבישים, פיתוח רצועת החוף, פארקים מושקעים ועוד. מעל לכל ההישגים, ההישג הגדול ביותר של העיר הוא הקהילה. תושבות ותושבי העיר היוצרים את ההון החברתי שלנו, הופכים את הקהילה לערכית ואיכותית יותר, ואת אילת שלנו לעיר טובה וחסינה יותר, כפי שהתגלתה במלוא תפארתה, בצל המשבר הגדול בתולדות המדינה. יחידים וקבוצות, מוסדות, ארגונים פרטיים, כולנו כרקמה אנושית אחת, התארגנו באופן מופתי ובמהירות שיא, כדי לעטוף את תושבי עוטף ישראל ולתת מענים בכל התחומים והפכנו להיות קרן אור לחברה הישראלית כולה! בזכות כל אחת ואחד מתושבי העיר, שמהווים פיסה מיוחדת בפסיפס האנושי והייחודי שלנו, אילת היא הרבה יותר ממקום מגורים – היא בית חם ומשפחה לכל הבאים בשעריה. אשרי הארץ והעיר שאלה הם יושביה".

לצד חיזוק צבא הגנה לישראל ועם ישראל, נציין גם השנה את שחרור אילת במגוון אירועים ובתוכם הטקס הממלכתי, קבלת פנים, ישיבת מועצת עיר חגיגית בסימן הצדעה לכוחות הביטחון, החירום וההצלה, הצדעה למייסדים וותיקים, הצדעה לקהילת החינוך ועוד אירועים לילדים ומשפחות.

אירוע הצדעה למייסדים וותיקים יתקיים ביום שני, א' באדר ב', 11.3.24, בשעה 11:00 בתיאטראות אילת. בתכנית: קוקטייל חגיגי והמחזמר "חלום בשם מרי לו". בשעה 20:00 יוצג המחזמר לציבור הרחב במחיר כרטיס מסובסד 50 ₪ (הכרטיסים למופע אזלו).

ישיבת מועצת עיר חגיגית תתקיים ביום רביעי, ג' באדר ב', 13.3.24 בשעה 18:30 בקריה האקדמית של אילת, (בית ספר "אלון" לשעבר). קבלת פנים החל מהשעה 18:00.

מרוץ הלילה ה – 6 של אילת, יתקיים ביום חמישי, ד' באדר ב', 14.3.24 ברחובות העיר. זינוק ראשון בשעה 19:00 מגן פרדקין. אלפי רצים בארבעה מקצים (עממי 800 מטר, 2.2 ק"מ, תחרותי 5 ק"מ, תחרותי מקצועי 10 ק"מ). מופע מרכזי: נועה קירל. מופע אילתי: להקת U-live.

קבלת פנים חגיגית תתקיים במוצאי שבת, ו' באדר ב', 16.3.24, בשעה 19:30 ברחבת מוזיאון "אילת עירי". מופע מרכזי: מרגול במסיבת להיטים ענקית. בגלריית האמנים תוצג התערוכה "אילת במבט אחר".

אירוע הצדעה לקהילה החינוך יתקיים ביום ראשון, ז' באדר ב', 17.3.24 בשעה 20:00 באולם WOW מלון רויאל גארדן. קבלת פנים וטקס פרסי החינוך השנתי. מופע מרכזי: אסף אמדורסקי ולהקתו.

הטקס הממלכתי לציון יום שחרור אילת והנפת דגל הדיו יתקיים ביום שלישי, ט' באדר ב', 19.3.24, בשעה 19:00 ברחבת אום רשרש. על הבמה: אמיר דדון, ליהי טולדנו ואמנים אילתים. לאחר הטקס, מוזמנים כולם להופעה של ישי ריבו מארח את אמיר דדון ונתן גושן.

את אירועי אילת וחודש אדר נחתום בחגיגת פורים, יום ראשון, י"ד באדר ב', 24.3.24 בין השעות 11:00-15:00, בפארק הטרמינל. מופע מרכזי: איתי לוי וסטפן, מופע אילתי: שגיא ורותם סרי, מתחם לקטנטנים, אטרקציות, סדנאות ועוד.

הכניסה לכל האירועים חופשית, למעט אירועי הצדעה למייסדים ולקהילת החינוך, שם הכניסה היא למוזמנים בהצגת הזמנה.