מעבר לאזור תוכן
חדשות עדכונים:

חופי הרחצה המוכרזים פתוחים במתכונת חורף: בכל ימות השבוע כולל שבתות וערבי חג: 9:00-16:00

אילת | Eilat - לחיות נכון
אילת | Eilat - לחיות נכון

חודש המודעות לאנשים עם מוגבלות בסימן "הקול פתוח"

חדשות
19.12.2022

 

מידי שנה מציינת העיר אילת במגוון פעילויות את חודש המודעות הבינלאומי לאנשים עם מוגבלות המצוין בחודש דצמבר. השנה בחרה העירייה להאיר באור גדול את האוכלוסייה עם מוגבלות הנעזרת בתקשורת תומכת וחלופית (תת"ח). במסגרת זו הובילו המרכז למשפחות לילדים עם צרכים מיוחדים והתכנית העירונית "אילת לא עוצרת במוגבלות", שמפעיל האגף לשירותים חברתיים בעירייה, קמפיין פנים מרגש שהכוכבים בו הם: אריאל – בן 6 עם שיתוק מוחין (CP) ואפילפסיה, הנעזר באייפד תקשורת עם מערכת מיקוד-מבט, מאור וריתה – בני 7 על הרצף האוטיסטי, המתקשרים חלקית ונעזרים באייפד עם סמלים, חיה – בת 26 עם CP הנעזרת באייפד תקשורת, שי – בן 25 עם CP הנעזר באייפד תקשורת והלה, בת 61 עם מחלת ניוון שרירים המשתמשת במערכת מיקוד מבט. המטרה היא להשמיע גם את קולם.

 

לצד הקמפיין המתנוסס גם על שלטי חוצות ברחבי העיר, מותקנים בימים אלה בגני המשחקים ובבתי ספר, לוחות תקשורת באמצעות סמלים המאפשרים  לילדים ומבוגרים המתקשים בדיבור ונעזרים בתקשורת תומכת וחלופית, להביע את עצמם. הלוח הראשון הכולל מקבץ תמונות המביעות רגש או פעולה, הוצב בגן נקש ברחוב אילות ונחנך אמש (א') בטקס מרגש במעמד ראש העירייה – אלי לנקרי, ומשתתפי הקמפיין העירוני – אריאל, מאור, ריתה, חיה, שי והלה. עוד השתתפו ד"ר דרורי גניאל – ראש מינהל שח"ק בעירייה, פרידה בן לולו – מנהלת האגף לשירותים חברתיים, נציגי אגף החינוך והאגף לשירותים חברתיים בעירייה ומובילות הפרויקט: עו"ס הגר זינו – מנהלת המרכז למשפחות לילדים ובוגרים עם צרכים מיוחדים וימית אמר ריאל – מנהלת התכנית העירונית לתעסוקת אנשים עם מוגבלות "אילת לא עוצרת במוגבלות". ראש העירייה, ששם את הרחבת המענים לקהילה עם צרכים מיוחדים בראש סדר העדיפות ברך את הצוותים ואת בני ובנות אילת המשתתפים בקמפיין על תרומתם האישית והקהילתית להעלאת המודעות.

הפעילות מתקיימת כחלק ממיזם "הקול פתוח" של קרן "שלם" ובמסגרת תכנית "ניצוצות", בה זכתה להשתתף העיר אילת כאחת מ – 16 רשויות בארץ. במסגרת זו הוחלט כאמור לשים זרקור על אוכלוסיות עם מוגבלות, אשר נפגעה להם יכולת הדיבור ומשתמשים בתקשורת תומכת וחלופית (תת"ח) כדי לתקשר עם הסביבה, ביניהם ילדים ומבוגרים עם לקויות כמו מוגבלות שכלית התפתחותית, הפרעה על הרצף האוטיסטי, שיתוק מוחין, ניוון שרירים וגם אדם מן השורה שעבר אירוע מוחי או פגיעת ראש ונפגעה לו יכולת הדיבור. "השימוש בתת"ח הוא פרטני ונעשה באמצעות סמלים מודפסים, לוחות וקלסרי תקשורת, מכשירי פלט קולי, אייפדים עם אפליקציות לתקשורת ומחשבי תקשורת, והינו כלי קריטי לשילוב ועצמאות בחברה" מסבירות מובילות המיזם באילת – הגר וימית ומוסיפות, כי מיזם "הקול פתוח" נועד להאיר את האדם שמאחורי המגבלה ולהשמיע את קולו בדרכו המיוחדת באמצעות העלאת המודעות הציבורית לנושא וקידום הנגשת שירות בקהילה – הנגשה קוגניטיבית פורצת דרך, אשר פותחת את השימוש הפרטני בתת"ח מהאדם עצמו לנחלת הכלל.

עוד ציינו בהתרגשות, כי למיזם נרתמו כוחות מקומיים וחיצוניים בתחום, ביניהם קובי פילו סדובסקי – קלינאי תקשורת אילתי ותיק, מומחה תת"ח, אשר בנה את לוחות התקשורת לגני המשחקים ובתי הספר, מכון טראמפ של בית "איזי שפירא" שליווה את המיזם מתחילתו בייעוץ והכוונה מקצועית, קבוצת "אייזק ישראל" וקרן "שלם" שהעניקה מענק ע"ס 10,000 ₪ להוצאתו לפועל של המיזם. כל זאת, תחת תמיכתם והתגייסותם של ראש העירייה – אלי לנקרי לקידום היוזמה, ראש מנהל שח"ק בעירייה – ד"ר דרורי גניאל, פרידה בן לולו  – מנהלת האגף לשירותים חברתיים וכל הצוותים.

לצד הקמפיין, מקיימים הצוותים פעילות ברחבי העיר, במהלך החודשיים הבאים, כולל יום עיון להורים ואנשי מקצוע בתחום החינוך המיוחד עם קבוצת המנהיגות לתת"ח של קבוצת אייזיק ישראל, פעילויות הסברה שיועברו על ידי צוות המתי"א במסגרות חינוך בעיר, הצבת לוחות תקשורת בבתי ספר ובגני משחקים נבחרים כחלק מהטמעת השימוש בתת"ח וחינוך לשילוב מגיל צעיר, יומיים של הצגות תיאטרון נגיש "מקומות שמורים" בספריה העירונית לילדים עם צרכים מיוחדים ועוד. במהלך שנת 2023 יתקיים בנוסף תהליך של הכשרה והטמעת השימוש בתת"ח בקרב נותני שירותים בקהילה בתחום חינוך, רווחה, פנאי, תיירות ותעסוקה.

 

 

 

                                                                    

 

אולי יעניין אותך גם