בתי גידול נושקים לים
כחלק מעידוד התיישבות אוכלוסיות החוף – חלזונות, בלוטי ים ועוד, פועלת עמותת הסביבה האילתית "מדבר וים", להפוך את מערך ההגנה מפני סערות בחלקים המושפעים מגאות ושפל, לבתי גידול. במסגרת זו בוצעו חריצים ראשונים במסלעה החדשה בחוף הצפוני.
מפרץ אילת שהוכתר מבין המפרצים היפים בעולם משופע בשוניות אלמוגים מרהיבות ובמגוון רחב של דגים ויצורי ים אחרים. יחד עם זאת מושפעת השונית מההתחממות הגלובלית ועדיין מתאוששת מנזקי הסערה שפקדה את אילת לפני שנתיים. יצירת בתי גידול היא דרך להגברת המגוון הביולוגי במפרץ הן ביצירת מרפסות תת ימיות, השקעת בתי גידול, שיקום אלמוגים ושתילתם מחדש בשונית הטבעית ובשונית המלאכותית הפרוסה לאורך המפרץ וכיו"ב.
כזכור, בחודש מרץ האחרון הושקעו 6 בתי גידול לדגים בחוף הצפוני של אילת. ברוח חג הפורים נבנו בתי הגידול בצורת מסכות הכוללות חורים המאפשרים כניסה ויציאה של הדגים. את בתי הגידול יצר סטודנט במגמת הביולוגיה והביוטכנולוגיה הימית באוניברסיטת בן גוריון באילת והם הושקעו בסיוע מצילי תחנה 3 בחוף הרודס בסמוך לשובר הגלים.
פרופ' נדב ששר מאוניברסיטת בן גוריון, שליווה את עבודת הסטודנטים ומלווה גם את העבודות ליצירת חריצים במסלעה כחלק מפעילות עמותת "מדבר וים", ציין כי התפיסה בבסיס הרעיון היא לשלב בין פעילות האדם לבין הסביבה. יצירת בתי הגידול המשמשים גם כמחסה נועדו לסייע בהגברת המגוון הביולוגי במפרץ. ניסוי דומה שרשם הצלחה התבצע על העמודים במזח 1 של חוף קצא"א, עליהם נבנו מרפסות המשמשות כאמור כבתי גידול וממשיך כאמור עם השקעת בתי הגידול וביצירת בתי גידול נוספים באזורי הגאות והשפל.
בעמותת הסביבה ציינו, כי הם פעלו מול מתכנני החופים לשיקום המסלעה ("סלע חוף-ביץ רוק") באזור חוף אום רשרש והסלע האדום כחלק מהעבודות בחופים. לצורך כך הושקעו בקו השפל והגאות סלעים כבדים שנחרצו במקומות רבים, כדי לאפשר כאמור ליצורי הים המתיישבים עליהם התיישבות מחודשת ושיקום. כזכור נפגע האזור קשות מהסערה האחרונה והשיקום היה חיוני במיוחד.