מעבר לאזור תוכן
חדשות עדכונים:

חופי אילת פתוחים כרגיל, לאחר שקיבלה העירייה אישור מפיקוד העורף להשאיר אותם פתוחים. מדיניות ההתגוננות באילת ללא שינוי. סוכות ההצלה בחופים המוכרזים יפעלו כרגיל בין השעות 8:30-16:00 ובששישבת 9:00-16:00.

בצל הלחימה פתחה העירייה מוקד סיוע עירוני זמין בכל זמן ובכל עניין 08-6363990 | 8294* 📞

על רקע המצב הביטחוני וכמענה ראשוני לקליטת מפונים פתחה העירייה את אולם הספורט בית הפועל ואולם בית ספר צאלים

על רקע המצב הבטחוני, תושבי אילת המוכנים לפתוח את ביתם ולארח משפחות בביתם, מוזמנים להירשם במוקד העירוני 106 מכל טלפון 📞

אילת | Eilat - לחיות נכון
אילת | Eilat - לחיות נכון

מרכז עוצמה

מעצימים אותך במרכז "עוצמה"

מרכז "עוצמה" בהפעלת האגף לשירותים חברתיים בעירייה הוקם לפני חמש שנים ומהווה שירות משלים בתחומים של מיצוי זכויות, העצמה, התנהלות כלכלית ותעסוקה. המטרה להעצים את הפרט והמשפחה וכך לחזק את חוסנה של הקהילה. מרכז "עוצמה" ממוקם בלב שכונה א' והוא חלק ממרכז לקהילה והתנדבות.

העבודה במרכז "עוצמה" מחולקת לתחומים: תעסוקה, מיצוי זכויות, התנהלות כלכלית והעצמה ובכל תחום ישנה התערבות פרטנית, קבוצתית וקהילתית. כיום מופעלות במרכז כ – 7 קבוצות בתחומים השונים (עברית תעסוקתית, NLP, חזרה לעולם העבודה, התנהלות כלכלית, משחק, מנהיגות וקבוצת פעילי מיצוי זכויות בשיתוף שי"ל). במהלך השנה האחרונה עקב הקורונה עלה מספר הפונים של עוצמה מ- 150 ל – 230.

נושמים לרווחה

כחלק מהמענים במרכז פועלת תכנית "נושמים לרווחה" למשפחות המתמודדות עם קשיים כלכליים. בכל מחזור לוקחים חלק 20 משפחות המופנות על ידי האגף לשירותים חברתיים. לכל משפחה נבנית תכנית מותאמת המלווה על ידי עו"ס איה פטרמן בר – מנהלת מרכז "עוצמה" ביחד עם אלונה בוקסר המלווה את המשפחות.

תחומי העיסוק של המרכז

התנהלות כלכלית: המרכז פועל להעניק למשפחות כלים מעשיים לשיפור המצב הכלכלי, באמצעות סדנאות של "צרכנות נבונה" ו"משפחה כארגון כלכלי" המתקיימות אחת לרבעון וכן מענה פרטני בליווי עובדת סוציאלית הכולל תהליך אישי של שינוי דפוסי ההתנהלות בבית. הצוות גאה לספר בהתרגשות על משפחות שגילו בעצמן כוחות ויכולות לשנות את חייהן, להגשים חלומות וליהנות מרווחה כלכלית ורגשית. לפרטים ניתן לפנות לעו"ס אורלי מלכה המרכזת את התחום, בטלפון 08-6367223 בימים שלישי וחמישי.

העצמה: המרכז פועל לסייע ללקוחות לקבל כלים למצבים איתם הם מתמודדים ובכך לשפר את חייהם ואת תחושת המסוגלות האישית. הסדנאות בתחום זה מועברות על ידי אנשי מקצוע מהקהילה ביחד עם צוות המרכז. כיום מציע המרכז, קורסי מתחילים ומתקדמים בשיטת NLP, קורסי שיפור העברית וקורס בניית יכולות ושיפור הדימוי העצמי. לפרטים ניתן לפנות לאהובה לוי המרכזת את התחום, בטלפון 08-6367585 או בנייד: 054-4742688.

מיצוי זכויות: המרכז פועל להנגיש עבור לקוחותיו את כל המידע לגבי מיצוי זכויות מתוך ידיעה ברורה, כי היכולת למצות זכויות משמעותית מאוד לקדם את האדם. מיצוי הזכויות כולל בתוכו עבודה עם מגוון שירותים בקהילה כמו משרד השיכון, ביטוח לאומי, בריאות, הוצאה לפועל ועוד. צוות מרכז "עוצמה" נמצא בקשר ישיר עם הגורמים השונים וביחד איתם יוצרים שיתופי פעולה על מנת לסייע לתושבים במיצוי זכויותיהם. אחד משיתופי הפעולה הוא עם מרכז ש.י.ל (שירות יעוץ לאזרח) של היחידה להתנדבות. בנוסף מקיים המרכז ימי מיצוי זכויות בשכונה וירידי מיצוי זכויות הפתוחים לציבור הרחב זאת לצד סיוע פרטני, קבוצתי וקהילתי. סיוע נוסף שניתן באמצעות מרכז "עוצמה" הוא במיצוי זכויות משפטיות. ביחד עם משרד המשפטים נקבע מנגנון סיוע להרחבת השירות הניתן באילת. הסיוע המשפטי ניתן ללא עלות (לפי מבחן הכנסה) וכולל ייצוג משפטי בהרבה מאוד תחומים, גירושין, הסדרי ראיה, הסדר חובות, צוואות, ניצולי שואה ועוד. לפרטים ניתן לפנות לעו"ס אורלי מלכה, בטלפון 08-6367223 בימים שלישי וחמישי.

תעסוקה: כחלק מהמענים של האגף לשירותים חברתיים נוצר מודל משותף בין מרכז "עוצמה" ומרכז "הזדמנות" שמפעיל האגף, המאפשר מענה פרטני וקבוצתי. המרכז מפעיל אחת לרבעון קבוצות הכנה לעולם העבודה, קבוצות עברית תעסוקתית לאנשים שהשפה מהווה עבורם חסם להשתלבות בעבודה וקבוצות לבניית יכולות. למידע נוסף ניתן לפנות לאהובה לוי, המלווה את התחום במרכז, בטלפון 08-6367585 או בנייד: 054-4742688.

כתיבה מעצימה – לכתוב עצמי לדעת

כחלק מהמענים של המרכז שחלקם ייוחדו לאתגרי הקורונה, יזם צוות המרכז סדנאות כתיבה להעצמה אישית. בין הסגר הראשון לשני התקיימו שתי סדנאות בהן השתתפו 22 נשים, שפתחו את ליבן וכתבו עצמן לדעת. את הסדנאות מעבירה איילה שויימר – סופרת, מנחה ומאמנת אישית המשלבת כלים מעולם הכתיבה לצד כלים מעולם ההעצמה והאימון. משתתפות הסדנא רוכשות אמון וביטחון ביכולתן לכתוב והן מתקדמות שלב אחר שלב בכתיבה ראשונית וחופשית מצנזורה פנימית או חיצונית. בימים אלה, שוקדים הצוותים על הוצאת ספר שירכז את הסיפורים האישיים של הכותבות.

סדנת תיאטרון קהילתי לנשים

פעולה מעצימה נוספת שליווה המרכז היתה דרך משחק. מיד עם היציאה מהסגר האחרון, התקיימה בבית הספר למשחק "להיות B2", סדנת תיאטרון קהילתי עבור נשים, בהנחיית השחקן ירון לוי סבג ("שנות ה-80", "הבורר"). הסדנה ארכה 12 מפגשים בהן  בפעם הראשונה ניתנה לנשים הזדמנות לעמוד על במה, לספר  את הסיפור האישי שלהן ואת תרומתה של הקורונה לחייהן.

סדנאות אלה הן חלק ממערך מענים רחב שניתן על ידי האגף לשירותים חברתיים באילת בזמן הקורונה. לאורך כל התקופה נשמר קשר טלפוני עם כל פוני האגף ובהמשך גם עם כל מי שהיה בבידוד. בנוסף חולקו מחשבים, משחקים והפעלות למשפחות וניתן מענה רגשי לפי הצורך. במקביל לסדנאות הכתיבה פותחו גם קבוצות של קשישים להפגת הבדידות, קבוצות משחק ועוד.

אולי יעניין אותך גם