מעבר לאזור תוכן
חדשות עדכונים:

חופי אילת פתוחים כרגיל, לאחר שקיבלה העירייה אישור מפיקוד העורף להשאיר אותם פתוחים. מדיניות ההתגוננות באילת ללא שינוי. סוכות ההצלה בחופים המוכרזים יפעלו כרגיל בין השעות 8:30-16:00 ובששישבת 9:00-16:00.

בצל הלחימה פתחה העירייה מוקד סיוע עירוני זמין בכל זמן ובכל עניין 08-6363990 | 8294* 📞

על רקע המצב הביטחוני וכמענה ראשוני לקליטת מפונים פתחה העירייה את אולם הספורט בית הפועל ואולם בית ספר צאלים

על רקע המצב הבטחוני, תושבי אילת המוכנים לפתוח את ביתם ולארח משפחות בביתם, מוזמנים להירשם במוקד העירוני 106 מכל טלפון 📞

אילת | Eilat - לחיות נכון
אילת | Eilat - לחיות נכון

מוגנות ברשת

חדשות
23.02.2023

מיצג ענק בטיילת המדמה מקלדת כרימון יד, קמפיין חוצות של נוער אילת הקורא לטפח שיח נעים ולא אלים, סדנאות של תלמידים והורים מצמיחים, הדרכות בשיתוף מחלק הנוער במשטרת מרחב אילת ועוד. כל אלה מלווים את חודש "המוגנות ברשת" המצוין החודש בכל הארץ וגם באילת ונועד לקדם שימוש בטוח ואחראי ברשת.

אתמול (ג') נחנך מיצג הענק במעמד ראש העירייה – אלי לנקרי ומייסד עמותת "לשון הרע לא מדבר אליי" – דוד הלפרין המנייד את המיצג ברחבי הארץ בשיתוף פעולה עם קניוני עזריאלי. באילת הוצב המיצג בסמוך לכניסה לקניון עזריאלי מול הים ודרכו עוברים מאות ואלפי אנשים הנחשפים למסר החשוב. "עמותת "לשון הרע לא מדבר אליי" מעודדת תרבות שיח חיובית במטרה למגר רכילות, שיימינג ובריונות במרחב הפיזי והמקוון על מנת ליצור חברה סובלנית ומכבדת יותר" אמר דוד וציין, כי המיצג נועד להעביר את המסר החשוב לפיו היד הקלה על המקלדת הינה כיד האוחזת ברימון שיכול להתפוצץ בכל רגע.

ראש העירייה – אלי לנקרי שהכריז על שנת תשפ"ג כשנת ״החינוך לסובלנות ולקבלת האחר״ ציין את החשיבות במיגור אלימות באשר היא בדגש על המרחב המקוון שם היד קלה על המקלדת וציין, כי מערכת החינוך מקדמת את הנושא על הרצף שבין החינוך הפורמלי לבלתי פורמלי. במסגרת זו הורחבה התכנית "הכיתה כיחידה חברתית" כחלק מהיעד העירוני של טיפוח חברת הילדים ומניעת חרמות, לצד תכניות נוספות בתחום ואפילו פסטיבל הצגות שקידם תיאטרון "אלעד" אילת –אילות בתחום האלימות ברשת.

לצד המיצג שנועד להעביר את המסר בקרב הקהילה הורחבה כאמור הפעילות גם בקרב מוסדות החינוך ותנועות הנוער. עדי דמהרי – רכזת מוגנות ברשת עירונית סיפרה על הפעילות במסגרתה מוכשרים בני נוער וועדי הורים כמצמיחים ומעבירים בעצמם סדנאות לכיתות ד'-ו'. עוד החודש, יעברו כלל הרכזים בחינוך הבלתי פורמלי, מדריכי הנוער ומדריכי המניעה, הדרכה בנושא – "הפחתת אלימות מוגנות ברשת" על ידי עמותת מצמיחים. "המטרה היא לייצר רצף של שפה אחידה בין החינוך הפורמלי והבלתי פורמלי ולהקנות  להם כלים שיאפשרו שיח פתוח ובטוח בקבוצות הנוער" מדגישה עדי ומציינת, כי גם בבתי ספר היסודיים מבצעים מועצות התלמידים פעולות בנושא המוגנות ברשת ובהמשך יבוצעו גם הדרכות בנושא על ידי שוטרי מחלק הנוער במרחב אילת. החודש הלאומי להגנה על ילדים ברשת מרכז שיא של פעילות המתקיימת לאורך כל השנה במטרה להעלות את המודעות למצבים המורכבים ולעתים מסוכנים שמזמנת הרשת לצד ההזדמנויות החיוביות.

אולי יעניין אותך גם