מעבר לאזור תוכן
חדשות עדכונים:

חופי אילת פתוחים כרגיל, לאחר שקיבלה העירייה אישור מפיקוד העורף להשאיר אותם פתוחים. מדיניות ההתגוננות באילת ללא שינוי. סוכות ההצלה בחופים המוכרזים יפעלו כרגיל בין השעות 8:30-16:00 ובששישבת 9:00-16:00.

בצל הלחימה פתחה העירייה מוקד סיוע עירוני זמין בכל זמן ובכל עניין 08-6363990 | 8294* 📞

על רקע המצב הביטחוני וכמענה ראשוני לקליטת מפונים פתחה העירייה את אולם הספורט בית הפועל ואולם בית ספר צאלים

על רקע המצב הבטחוני, תושבי אילת המוכנים לפתוח את ביתם ולארח משפחות בביתם, מוזמנים להירשם במוקד העירוני 106 מכל טלפון 📞

אילת | Eilat - לחיות נכון
אילת | Eilat - לחיות נכון

חינוך לחיים ברשת

חדשות
15.02.2022

כחלק מהתוכנית העירונית "חינוך לחיים ברשת" ובמסגרת שבוע מוגנות ברשת, חברו יחדיו ארגון הנוער הטכנולוגי נטע@ ומועצת נוער עירונית והעבירו הדרכה בקרב תלמידי כיתות ה'-ו' בבתי ספר היסודיים בנושא מוגנות, חברות ברשת והחשיבות של הכרות עם הסכנות ברשת. כחלק מהפעילות שכללה הסברה ושיח פתוח, הכינו התלמידים דגלים עם סיסמאות שהוצגו בשערי הכניסה לבתי הספר. ראש העירייה – אלי לנקרי ברך את בני הנוער על היוזמה המבורכת ואמר: "אין ספק שהתכנים הפוגעניים, החרמות, הביוש, האלימות המילולית ועוד מרעין בישין הפכו לנחלת המבקרים בעולם הרשתות החברתיות, ובתופעה הזאת חייבים להיאבק ולמגר אותה ככל האפשר".

רשת האינטרנט בכלל והרשתות החברתיות הפכו להיות זירה בלתי נפרדת בחייהם של בני נוער ובוגרים כאחד. לצד ההזדמנויות החיוביות שמזמנת הרשת, מתקיימים בה גם מצבים מורכבים ולעתים מסוכנים. העיר אילת המובילה כבר שנים את התכנית "עיר ללא אלימות" שהפכה לתכנית לאומית, ביחד עם הרשות למאבק באלימות, סמים ואלכוהול ופורום ההורים העירוני, שמו כמטרה להילחם בתופעת הביריוניות ברשת על ידי תכנית רחבה ומקיפה הכוללת את הילדים, צוותים חינוכיים פורמאליים ובלתי פורמליים, ופורום ההורים העירוני.

במסגרת זו מובילים אגף החינוך ומינהל שח"ק בעירייה תכנית עירונית, שמטרתה להפחית את האלימות ברשתות החברתיות, לחזק את תחושת המוגנות ולהעלות את תחושת השייכות. התכנית כוללת סדנאות לתלמידים, טיפוח מנהיגות למעורבות חברתית, מפגשי הנחיה למנהיגות ההורים העירונית, הרצאות להורים, סדנא למתן כלים לסגלי ההוראה, הכשרת מנחים שיטמיעו וינחו את התכנית בכל מערכת החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלית ועוד.

לצד אלה נרתמו כאמור בני הנוער לבצע הסברה בקרב תלמידי בתי ספר היסודיים ושימשו סוכני שינוי בגובה העיניים. "אין ספק שהפעילות היתה מרגשת ומעשירה. הילדים הרגישו בנוח לדבר ולשתף את הנוער ובני הנוער הרגישו משמעותיים ונהנו מאד. אנחנו עדיין מקבלים תגובות מהורים ותלמידים על המסרים שהילדים לקחו איתם מההדרכה ושהם מרגישים כי אכן יש הפנמה של הדברים" ציינה עדי דמארי – מדריכה עירונית לחיזוק המוגנות ברשת והוסיפה, כי הפרויקט הינו תוצר של שיתוף פעולה עם רכזת התקשוב העירונית ורכזות המוגנות של בתי הספר היסודיים. ד"ר דרורי גניאל – ראש מינהל שח"ק בעירייה הודה גם הוא לכל הגורמים וברך על שיתופי הפעולה שנוצרו בין בתי ספר העל יסודיים לבתי ספר היסודיים.

 

אולי יעניין אותך גם